Gospodarka

Melba z nagrodą. Tak smakują Krzeszowice

Opublikowane

Od ponad 20 lat tworzą markę, która promuje nie tylko jedne z najlepszych lodów, ale także miasto, w którym są one produkowane. Kilka dni temu, po raz kolejny udowodnili, że w tym co robią są bezkonkurencyjni.

Krzeszowicka Melba ma na swoim koncie około piętnastu różnych nagród i wyróżnień. Jej produkty wielokrotnie były nagradzane tytułem Małopolski Smak czy godłem Agro Polska. Kilka dni temu podczas gali na Międzynarodowych Targach w Poznaniu po raz drugi odebrali tytuł Polski Producent Żywności, tym razem za lody maślankowe z wiśniami.

Andrzej Mędrala, właściciel Melby z wicepremierem i ministrem gospodarki Januszem Piechocińskim, obok statuetka Polski Producent Żywności 2013 za lody maślankowe z wiśniami. Źródło: profil facebookowy Melby

Co składa się na sukces niewielkiej lodziarni? Dobre surowce, wysokiej klasy rzemieślnicy i … rodzina, której prawie każdy z członków ma swój wkład w budowanie lodowego biznesu.

Dziś Melba, to już nie tylko lody, to także ciasta i ciastka, wśród nich te prozdrowotne, za które jej właściciel w zeszłym roku otrzymał tytuł Polski Producent Żywności. Do głównego lokalu kilkanaście miesięcy temu dołączył Sweet Stop – słodki przystanek na lody, ciastka, ale także coś na ząb – gorące panini, czyli grillowaną kanapkę na ciepło.

Poza dobrymi lodami Melba robić coś jeszcze, czego do tej pory nie zrobił żaden z krzeszowickich przedsiębiorców. Wychodzi poza cztery ściany swojego lokalu, integruje lokalną społeczność, organizuje czas najmłodszym zyskując w ten sposób nowych, wiernych klientów.

Po przyznaniu firmie Andrzeja Mędrali tytułu Polski Producent Żywności 2013, na facebookowym profilu cukierni jedna z użytkowniczek napisała: „teraz to zaszczyt jeść lody z Melby”. Cieszę się, że razem z innymi osobami jestem w tym zaszczytnym gronie.

28 komentarzy

Najpopularniejsze

Exit mobile version